
Werkwijze

Ontstaan.
Misschien is het ook wel leuk om in het kort een beetje te vertellen van hoe en wat. In 2004 hadden we een hondenzwembad waar honden die moesten revalideren therapeutisch konden zwemmen in warm water. Dit alles onder begeleiding van een dierenfysiotherapeut. Omdat er daarnaast veel vragen kwamen over gedragsveranderingen en andere problemen ben ik de opleiding gaan doen voor homeopathie en bach bloesemtherapie voor dieren, aangelengd met gemmotherapie en chinese kruiden.
Ik heb een lange tijd een eigen praktijk (Abrith) gehad, totdat we verhuisden naar het Noord-Oosten van het land. Ik wou me hier richten op het opleiden van hulphonden en therapiehonden waarmee we met regelmaat zorginstellingen bezoeken. Uiteraard bleef ik op kleine schaal altijd wel bezig met homeopathie en Bach bloesemtherapie. Omdat er een toename was aan vragen van mensen en het toch weer begon te kriebelen besloot ik te kijken naar de mogelijkheden om nu weer een nieuwe praktijk te starten en here it is! Ik kan nu heel veel dingen die ik met de hulphonden heb geleerd weer in de praktijk gebruiken en andersom.
Werkwijze
En zo besloot ik dus jaren later weer opnieuw een praktijk te starten. Een andere woonplaats, een andere naam maar nog wel dezelfde ik. Want honden en de praktijk gaan prima samen.
Shyndetin is afgeleid van Shëndetin, wat "gezondheid" betekend. Ik wou van alle honden een letter gebruiken en ik miste er nog 1 dus hebben we er een eigen draai aan gegeven en het Shyndetin genoemd.
De consulten vinden meestal op papier plaats aan de hand van een vragenformulier. Indien gewenst en in de buurt kan ik ook bij u thuis komen of hier in de praktijk in Finsterwolde.
Het liefst bij u thuis, want dan kan ik het dier in de eigen omgeving zien.
Wanneer mensen kiezen voor de vragenlijst en dit insturen ga ik ermee aan de slag en als ik voldoende informatie heb maak ik een behandelplan die ik met de baasjes overleg.
Het kan echter zijn dat ik aanvullende informatie nodig heb en vraag om foto's of filmpjes of wanneer men in de buurt woont ik graag alsnog een afspraak wil maken.
Bij het 1e consult is de intake, het opstellen van een behandelplan, de eventuele medicatie en het verzenden ervan meegerekend. Soms met trainingsadvies.
De nazorg bestaat uit een update via de mail, telefoon of bij ingewikkelde situaties via Zoom.
